Bilder norway rock 2018 torsdag

 

Litt om bandene som kommer på torsdag som jeg kommer til å høre litt på.

Jeg kommer til å følge Metalworx og Return denne dagen så for jeg se etterhvert hvilket andre bandene jeg kommer over ute på sletta.Vet at det er mye musikk å få med seg men trenger å gjøre litt annet i mellom og kan bli litt mye så det er godt å ta en pause mellom øktene.

Metalworx er det ultimate partybandet og kanskje Norges beste 80-talls coverband!

Bandet har base i Kristiansand og består av medlemmer fra band som Guardians of Time, Nobodies, Harm og Trail of Tears. 
Etter turnéer i Norge, Russland, Tsjekkia, Slovakia, Hviterussland, Serbia, Slovenia, Ungarn og Kroatia med bandet 
Guardians of Time entrer nå same gjengen manesjen med bandet Metalworx. Oppvekst på 80-tallet med Sodastream, 
VHS og Commodore 64 har resultert i denne bombastiske mixen av party, hårspray og svett rock’n’roll. 
Rock- og hardrock-klassikere fra 80-talet blir fyrt av fra scenen over en lav sko. 

Judas Priest, Iron Maiden, Sex Pistols, AC/DC, Bon Jovi, Guns N Roses, Twisted Sister,
Van Halen, Kiss, Whitesnake, Europe, Billy Idol, Mötley Crüe, etc.

 

Bandet to jeg skal følge er Return dette er et band som jeg har hørt mye på greit å få hørt de her i bygda live i 2018.

Dette er et band jeg har hørt mye på oppover i mine år så nå skal det bli greit å høre de her i Kvinesdal ellers så er det mye annet bra å høre på festivalen 2018.

Litt historie om bandet.

1 9 8 0
Fire gutter fra Stange gikk sammen og dannet bandet Polish. De øvde i en låve og de forbipasserende likte å innbille seg at det dreide seg om øving til NM i motorsag. Det skulle vise seg i ettertid at dette bandet skulle bli et av Norges best-selgende rockeband gjennom tidene.

1 9 8 3
Bandet endret navnet til Return. Vokalist Knut Erik Østgård, gitarist Steinar Hagen, bassist Tore Larsen og trommeslager Øyvind Håkonsen startet da en enorm suksess som et av Norgeshistoriens mestselgende rockeband gjennom tidene.

1 9 8 5
Gjennombruddet kom med singelen Sheila som solgte 1000 eksemplarer og gjorde Return til Norgesmestre i Rock.

1 9 8 7
Albumet To The Top ble utgitt og solgte omtrent 25.000 eksemplarer – og det var utrolig bra den gangen. Samme år ga de ut singelen “Sing Me A Song” som debuterte med en sjuendeplass på Norsktoppen – og ikke nok med det, den lå også på Norsktopplista i over et år.

1 9 9 3
Etter seks år med konstant spilling og med like mange utgitte album, ville bandet ta seg en pause fra musikken. De ville finne igjen gløden som de hadde i 1985 sa de… Pausen ble lang for fansen…

2 0 0 0
Omtrent åtte år etter, dukket bandet opp igjen med albumet The Best Of Return. Albumet solgte omtrent 70.000 eksemplarer og Return la ut på en mini turne til en hyllest for fansen gjennom alle år. Med fulle hus og jublende fans Norge rundt – Return hadde funnet tilbake 80-tallsrocken igjen og fansen var storfornøyd. Som en takk for en langvarig suksess – utga de albumet Return Live med et opptak fra Hamar Mart’n 2000. De gjorde dette fordi de ville at fansen skulle huske hvordan Return låt når de reiste rundt på samfunnshusene og uteplassene i Norge.

2 0 0 4
Return var stadig på farten og spilte for fansen der ute. I tillegg var de også i studio for å demo-innspille låter til en muligens ny plate. Under en konsert på Kapp den 25. juni 2004, gjennomførte Return to nye låter – Save The Heart og Every Little Step – for første gang live. Vinteren 2004 gikk Return i studio for å spille inn et helt nytt album. Ferden gikk til Space Valley Studio og sammen med Henning Ramseth produserte de det nye albumet som fikk tittelen “Return” og som ble klart for salg 6. juni 2005.

2 0 0 7
Return gjennomførte et akkustisk live-opptak i ærverdige Hamar Teater. 2 0 0 8 “Best of…Both Worlds” ble utgitt. Albumet inneholdt en ny Best Of-CD med gamle Return-hits og et akkustisk live-opptak fra 2007 på DVD.

2 0 0 9
Return har de siste årene gjennomført en rekke konserter, og bestemmer seg nå for å ta en pause på ubestemt tid.

2 0 1 2
Året er 2012 og Return skal ut på veiene igjen. Se konsertsiden for sted og datoer.

 

Knut Erik Østgård

Vokalist – SF furch akkiustisk gitar og ett casio rockekeyboard som er skikkelig 80`s.

Medlem i Return siden 1980. Knut Eriks favorittlåt av Return er Room in your Life. Favoritt artist er Rick Medlock i Blackfoot / Kansas / Whitesnake. Målet fremover er å kose meg med musikk, og det betyr en del Return-konserter. Litt låtsnekring på både engelsk og norsk når det er tid til det. Knut Erik har også gitt ut solo plate på norsk. Østgård. Talas over hælja i 2010.

Tore Larsen

Bass

Medlem i Return siden 1980. Hans favoritt låt av Return er Room in your life fra albumet V. Favoritt artist er Dan Reed’s Network. Målet fremover med Return er å ha det gøy med tusener av fans og gutta i Return.

Øyvind Håkonsen

Trommer

Medlem i Return siden 1980. Hans favorittlåt med Return er The Loner. Favoritt artist er Phil Lynott. Målet fremover med Return er først og fremst ha det gøy med gutta og kanskje kanskje lage noen flere magiske låter.
Øyvind spiller også i Sacred Hour, som er et klassisk melodiøst heavy rock band.

Henning Ramseth

Gitar – Gibson Les Paul (Alex Lifeson Signature).

Delvis Medlem i Return fra 2002. Lead Gitarist fra 2012.
Hennings favoritt returnlåt er Russian Roulette. Hans favoritt artist er for øyeblikket Mastodont. Målet Fremover med Return er å levere 100% på hver spillejobb og ivareta Reurn-soundet, men samtidig adde en egen signatur. Og sist men ikke minst; Ha det jævlig artig.
Henning er også gitarist og leder i metall bandet Ram-zet.

 

Bilder blir lagt inn på denne siden som en vedlegg side den blir oppdatert underveis så følg med .Link til bilder…

 

%d bloggere liker dette: