Blinkfestivalen i Sandnes

Skifestivalen BLINK ble arrangert for første gang i 2006 og har i løpet av den tiden utviklet seg til å bli verdens største skiarrangement på sommerstid. I 2015 feiret vi 10 års jubilieum, og i år fortsetter vi mot 10 nye år!

Hvert år stiller mer enn 100 langrennsløpere og skiskyttere på World Cup nivå på startstreken i Lysebotn og Sandnes. Kommer du til BLINK kan du risikere å treffe på Petter Northug, Øystein (Pølsa) Pettersen, Martin Johnsrud Sundby, Marit Bjørgen, Heidi Weng, Emil Svendsen, Johannes T Bø, Tarjei Bø, Synnøve Solemdal, Tiril Eckhoff, Martin Fourcade, det tyske skiskytterlandslaget og mange flere av heltene fra vinterens mesterskap!

Rekordstort arrangement i 2016
I 2016 var det rekordstor deltakelse i BLINK. Da kom godt over 200 seniorløpere. Aldersbestemte klasser i skiskyting ble fulltegnet etter ett døgn med rundt 300 deltakere. I langrenn var det over 400 deltakere. I Lysebotn Opp måtte vi stenge påmeldingen da vi passerte 700 deltakere; 150 av disse var seniorer!

Kid camp
I tillegg deltok 3000 barn i kid-campen som ble gjennomført med rulleskøyter, rulleski og lasergevær.

Stadig flere planlegger sommerferien ut fra BLINKFESTIVALEN! 
BLINK er lagt opp til å være en fest for hele familien. Onsdag er første konkurransedag der både mosjonister og toppløpere kan konkurrere i hver sin klasse på historiens første Blink-langløp som vi gå i Gjesdal og Sandnes område. Arrangementet vil videre foregå i fantastiske naturomgivelser med andre konkurransedag innerst i Lysefjorden som står på UNESCO`s verdensarvliste. På vei inn passerer du Prekestolen og Kjerag. Er du heldig kan du få se basehoppere slenge seg ut fra det 1000 meter høye fjellplatået på Kjerag. Under motbakkerennet i Lysebotn får du målt krefter i den tøffe motbakken opp til Ørneredet. Her er det rene Tour de France stemningen med over 5000 tilskuere langs løypa som bærer deg frem med entusiastiske heiarop!Masse kos for store og små
Tilbake i Sandnes sentrum spiller vi opp til skifest som varer to dager til ende…! I løpet av disse to dagene kommer over 50 000 tilskuere! Her blir det sprint konkurranser både med og uten skyting. Arrangøren sørger for at de yngste får muligheten til å prøve rulleskøyter, rulleski og lasergevær på skiskytterblinker under kid-campen som foregår både på fredagen og lørdagen. I tillegg blir det aktiviteter og konserter for både barn og ungdom.
De voksne kan kose seg på uterestaurantene på bryggekanten utover kvelden.Andre aktivteter
For de som ønsker å gjøre noe helt annet mangler det ikke på muligheter. Kongeparken er ca. 10 minutt kjøring fra Sandnes. Det samme er de velkjente sandstrendene på Solastranden. Vitenfabrikken ligger bare et langt steinkast fra løypene i sentrum!
Vær tidlig ute for å sikre deg overnatting nærme Sandnes. Det blir garantert mange om beinet i år!

Blinkfestivalen i Sandnes 2010

Blinkfestivalen i Sandnes 2018

%d bloggere liker dette: