Mallorca

Mallorca strender
Mallorca er en av de fremste reisemålene for solhungrige nordmenn, ikke minst på grunn av de mange flotte og familievennlige sandstrender.
Mallorca har alt fra grunne, barnevennlige strender, små bortgjemte bugter med turkis vann, til flotte strender tæt på storbyen Palma de Mallorca.

Strender på Mallorca
Ifølge offisielle tall fra myndighetene på Mallorca, er det ikke mindre enn 208 strender på Mallorca.
Disse er imidlertid av vidt forskjellig karakter, og mange av strendene er mindre badeplasser, hvor det er mulig å bade fra noen steiner eller svaberg.
Her på nettsiden er det for øyeblikket bilder og beskrivelser av mer enn 90 av de beste og mest populære strendene, og det legges hele tiden til flere. Klikk videre og finn drømmestranden din.

Alcudia – barnefamiliernes favorit
Alcudia på nordkysten av Mallorca er øyas mest populære reisemål.
Den 14 kilometer lange sandstrand er hvit, bred og langgrunn med klart vann. For ungdommer og voksne er der et stort utvalg av vannsport.
Alcudia har også et rikelig tilbud av barnevennlige hoteller, ulike restauranter og aktiviteter for famlien.
Europas beste strand ligger på Mallorca
Naturstranden s’Amarador vant prisen for beste europeiske strand i 2008.
Det var websitet onbeach.com der utpekte s’Amarador i konkurranse med 3000 andre strender i Europa.
S’Amarador ligger på sørøstkysten av Mallorca i naturparken Cala Mondrago.

Hoteller på Mallorca
Mallorca har utallige hoteller og mange av de bedre er del av hotellkjeder. Noen kjeder har kun hoteller på Mallorca, mens andre er store internationale hotellkjeder.
Noen av de mest populære hotellkjedene er Viva og Iberostar, som i alt har 20 barnevennlige hoteller på Mallorca. Mange av deres hoteller ligger på den populære nordkysten ved Alcudia..

Badeland og vannparker på Mallorca
Det finnes en rekke flotte badeland på Mallorca.
I Magaluf ligger badelandet Western Water Park. Her finnes mange vannrutsjebaner, herlige bassengområder, shows og en western-by.
To andre er Mallorcas største vannpark Aqualand El Arenal øst for Palma de Mallorca og det litt mindre badeland HidroPark i Alcudia.

Palma Aquarium
Palma Aquarium er verdt et besøk, især på en trist og grå regnværsdag.
I Palma Aquarium finner du 700 forskjellige arter i 55 kar med totalt 5 millioner liter vann! Det største kar er Big Blue, der er Europas dybeste akvarium.
I den gjennomsiktige tunnel får du se haier, rokker og mange flere arter på kun noen meters avstand.

Været på Mallorca
Mallorca har middelhavsklima med milde vintre og varme, solrike somre med ca. 300 soldager i året.
Fra juni til september ligger gjennomsnittstemperaturen på 28-30 grader, og solen skinner ofte 10-11 timer. Vannet holder badetemperatur fra mai/juni til oktober.
Fra september til april kan det komme regnskurer, især i oktober, november og december. Les mere om været på Mallorca.

Michelin-restauranter på Mallorca
Fem restauranter på Mallorca er representert i den prestisjefylte Michelin Guide 2014.
Dette er status i 2013-utgaven av den populære restaurantsguiden, hvor de samme fem restaurantene fikk en Michelin stjerne hver.
De fem restaurantene er Es Fum (Costa d’en Blanes), Es Moli d’en Bou (Sa Coma), Es Racó d’es Teix (Deia), Jardin (Alcudia) og Zaranda (Llucmajor). Husk å bestille bord i god tid.

Palma Nova
Palma Nova er en familievenlig ferieby på vestkysten av Mallorca. Feriebyen har tre veldig barnevennlige strender og masse aktiviteter.
I nærheten av Palma Nova ligger blant annet badelandet Western Water Park, det populære The Pirates Show og Golf Fantasia.
Cala d’Or – den gylne bukt
Cala d’Or betyr den gylne bukt, og navnet passer perfekt til denne flotte, nesten litt eksklusive feriebyen på østkysten av Mallorca.
I det koselige sentrum av byen ligger det mange gode restauranter, og de har fem fantastiske badeviker der med hver sin strand.

Mallorcas minste strand?
Mallorca har mange strender, deriblant også mange små strender. De fleste av strendene har fått offisielle navn, men ikke de minste.
Stranden til høyre passer til en familie, kanskje to, men ikke noe mer. Den har fin sand, og vannet er grunt – veldig familievennlig.
Den har ikke noe navn, men ligger på stien mellem strendene Es Port og Es Dolc i feriebyen Colonia Sant Jordi i det sørlige Mallorca.

 

%d bloggere liker dette: