Lido di jesolo

I Lido di Jesolo, som ligger ca. fire mil fra Venezia, er det den forlokkende sandstranden som står i fokus. Den strekker seg hele 15 kilometer langs kysten, består av fin sand og er langgrunn og barnevennlig.

Lekker strand
Stranden i Lido di Jesolo er absolutt én av områdets vakreste severdigheter. Det er gjerne her, i en solstol i vannkanten, du tilbringer det meste av tiden din i Lido di Jesolo. Stranden er også ideell for de aller minste turistene; den er bred og langgrunn og perfekt for aktiv lek og sandslottbygging i vannkanten. De fleste hoteller i Lido di Jesolo ligger langs stranden, og her kan du aktivere deg selv med et utvalg sportsaktiviteter – både til lands og til vanns. Området kan blant annet by på ridning, gokart, dykking, vind- og kitesurfing. For ikke å snakke om sykkelturer.

Shopping

Shoppingtilbudet i Lido di Jesolo er variert; det er mange souvenirbutikker, men også mange kles- og skobutikker. Utvalget stort, og du kan finne alt fra billige merket til de aller dyreste og eksklusive som Roberto Cavalli, Dolce & Gabanna og Prada. De fleste butikkene langs hovedgaten holder åpent til langt på kveld.

Stemningsfullt
Hovedgaten i byen flankeres av den herlige stranden. Om kvelden stenges gaten for biltrafikk og blir til en gågate for alle som ønsker å spasere blant butikkene, restaurantene og kafeene. På de mange piazzaene i byen er det et yrende folkeliv, og det er lett å finne en hyggelig restaurant å sitte ned på for å nyte god mat og drikke til langt på kveld. Når solen vel har gått ned, tennes diskolampene i barene og feststemte feriegjester kaster seg ut i det morsomme nattelivet.

Besøk vakre Venezia
Du kan ikke gå glipp av Venezia når du ferierer i Jesolo; den ligger knapt fem mil unna. La deg fascinere av den enestående arkitekturen og kjenn på den historiske atmosfæren som preger hele byen. Ta gjerne en stemningsfull gondoltur på de mange og trange kanalene. Du kan være med oss på utflukt, eller ta deg dit på egen hånd.

Mer ut av ferien
En uke i Lido di Jesolo eller Caorle kan med fordel kombineres med et herlige cruise i Middelhavet, med start i Venezia.

Fakta – Lido di Jesolo

Mat og drikke:

En toretters middag koster ca. 180 kroner pr. person, en øl ca. 40 kroner.

Transport t/r hotell:

Fra flyplassen til hotellene tar det ca. 45 minutter med buss.

Strender:

En 15 km lang og fin sandstrand i Lido di Jesolo, perfekt for barnefamilier.

Betalingsmåter:

De vanligste kredittkort aksepteres på de fleste restauranter og butikker. Minibanker og banker.

Nyttig informasjon:

En kommunal skatt på 1-2 euro pr. person pr. natt (for inntil sju netter) betales kontant til hotellet ved utsjekking. Barn under 12 år betale ikke skatt.

Areal og innbyggertall:

Lido di Jesolo har ca. 23 000 innbyggere.

Her kommer det bilder om ikke lenge av steder rundt denne byen.

%d bloggere liker dette: