Hav til hei

Hav til hei i Kvinesdal.

 

Kvinesdal:

Da er det tid for et nytt år med hav til hei her i Kvinesdal. Dette er blitt så populært at de kommer fra alle kanter og vil være med på dette. Påmeldingen ble stengt før datoen gikk ut og det sier noe for seg selv dette er noe som de som bor i bygda vil ha det som mål til å komme seg i form på. Første gangen det ble turen ble etablert var første gang 24. mai 2008 av Olav Sindland, og er blitt arrangert hvert år etter dette. Er det noe Sindland kan få til er det han fikser. Med alle de som stiller opp på dugnad. Turen starter fra Feda i sør til Knaben i nord det er en tur som går på asfalt og i skog og mark på vei til Knaben det passeres over topper og ned i daler på vei til Knaben de som er med på turen kan stille i fire forskjellige puljer etter som de er trent de som stiller i pulje 1 det er de som går og sykler til Knaben de bruker lengst tid til Knaben. Pulje 2 det er de som går og sykler og bruker alt etter som de liker å sykle eller bruke rulleski på turen. De som er i pulje 3 de løper mer på turen en de som er de foregående puljene de er på Knaben lenge for de som er i de andre puljene. Pulje 4 er en light versjon de starter fra Storekvina ved skolen og sykler til Knaben eller bruker rulleski fra Storekvina sykler de til Lindelandsbrua og tar til på turen etter en liten matstasjon der da starter det med å komme seg opp i terrenget igjen da kommer de inn på kirkeveien fra Fjotland til Netland og til Knaben når be kommer til Netlandsnes igjen er det matstasjon igjen da er det cirka 1t til de er på Knaben da er det sosial samvær på Knaben Leirskole med mat og drikke etter en lang å hard dag fra Feda. her kommer som regel ordføreren på besøk når alle har kommet i mål på Knaben det er en del som overnatter til neste dag det ligger inn i påmeldingen til løpet.

På Knaben:

På Knaben om kvelden serveres det fiskesuppe og reker om kvelden med det som hører med denne maten. det er også kaker å kaffe etter maten de restene som blir igjen brukes opp på søndagen etter de som har vært i gruvemuseet og sett på de tingen som er igjen fra krigen.

På Feda:

På Feda starter de første klokken 0730 om morgenen og de siste klokken 0900 da er alle de 3 gruppene ute fra Feda

Det er deltakere fra distriktet rundt Mandal og Konsmo traktene i øst til Moi i vest så det er bar å stille opp til neste år for dem som ønsker det om det blir vet de ikke ennå tror det er mange som ønsker seg et slikt opplegg på våren.

På matstasjonene:

På matstasjonene for mann sportsdrikk og bananer og boller og sjokolade på Storekvina fås bagett og bananer det er lurt å spise på alle matstasjonene og drikke mye.

Under løpet:

Litt om de plassene de passeres på turen oppover i dalen fra Feda er første stopp er Frøytland her byttes det over til joggesko da har mann syklet 4km til det skal på etappen til heis med fin utsikt denne plassen heter Frøytlansvarden og videre inn til kleiven da har mann kommet fram til første matstasjon her fås på fyll av drikke å litt mat videre innover passeres Norskeknuten og Gullestad før det bærer inn til Tjellås og Bjåstøl da er det på tide å ta veien ned til Storekvina her er det en lenger stopp med mat å drikke her er det Pulje 4 kommer på når mann har kommet til Storekvina er man halvveis til Knaben da er det tilbakelagt 26 km av 7,1 mil til Knaben.

På Storekvina bytter mann over til sykkel eller rulleski til Lindelandsbrua da er det tid for litt mat å drikke igjen da er det over på joggeskoene på nytt da har mann kommet opp i 47 km av turen går da videre i terrenget til mann kommer til Netlandsnes her er det på nytt mat å drikke før det byttes da over til sykkel eller rulleski da har mann kommet opp i 58 km av på turen til Knaben og da er det ikke langt opp til Knaben det er cirka 10 km til Knaben fra Netlandsnes da er målet Knaben da er det bare å vente på de andre som kommer til Knaben litt senere til mål det er masse å spise å drikke for dem som kommer i mål på Knaben imellom 17.00 og 19.00 på lørdagen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: